Pages

Thursday 21 June 2012

Assalamualaikum.


Saya adalah peniaga & menganjurkan kursus perniagaan makanan barat. 5 menu asas yg anda
5. Restoran besar
6. Kiosk berpaten.
7. Katering dr rumah
8. Kiosk depan rumah.


Jenis-jenis menu asas:
1. Chicken chop
2. Grilled chicken
3. Fish n chips
4. Black pepper steak
5. Lamb chop


Jenis-jenis kuah:
1. Kuah brown
2. Kuah lada hitam
3. Kuah cendawan


Side dish:
1. Sayur koslaw


Kentang:
1. Kentang putar
2. Kentang bakar


Diskusi perniagaan berterusan:
1. Pemilihan barang mentah
2. Pemilihan peralatan yg sesuai
3. Kaedah pemasaran
4. Kaedah meletakkan harga


Jika anda berminat di dlm perniagaan ini boleh hubungi:


012-6384168 en. Sulaiman ramli
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

KURSUS MASAKAN PERNIAGAAN:


NASI KUKUS AYAM DARA GORENG BEREMPAH.


KURSUS MERANGKUMI:


1- kaedah memasak nasi kukus
2- menyediakan rempah ratus ayam goreng
3- memasak kuah gulai kawah
4- memasak kuah kerutuk
5- membuat sambal belacan
6- ulam2 dan papadom
7- pemilihan bahan mentah dan peralatan dapur.
8- pengiraan kos semasa dan meletakkan harga.
9- diskusi perniagaan yg berterusan.


PERNIAGAAN NASI KUKUS BERSAMA RESEPI DARIPADA KURSUS YG TELAH KAMI ANJURKAN TERBUKTI BERJAYA MENJANA JUALAN SEKITAR RM1000/HARI OLEH PESERTA KURSUS MUSIM PERTAMA.


JUSTERU ITU PERNIAGAAN INI MAMPU MENJANA EKONOMI BAGI SESIAPA YG BERMINAT DLM PERNIAGAAN BERKONSEPKAN PEMAKANAN.


RAMAI YG TELAH BERJAYA... JOM SERTAI KAMI


UTK KETERANGAN LANJUT SILA LAYARI:


http://www.rakanniaga91.blogspot.com


Atau hubungi


H/p: 012-6384168


En. Sulaiman Ramli

1 comment:

  1. Boleh emel detail kursus pd sy.. abuhalfa80@gmail.com

    ReplyDelete